Argentina bolja od Gane, Kolumbija od Meksika

Prijateljske utakmice

Argentina bolja od Gane, Kolumbija od Meksika

Edmir Škorić

Pred važne dvije kvalifikacione utakmice u svlačionice argentinske selekcije ukrcala se jedna pozitivna atmosfera, i to zahvaljujući sinoćnjoj pobjedi u prijateljskom ogledu sa Ganom (2:0).

Diego Maradona večeras je na Olimpijskom stadionu u Cordobi testirao Argentince pred nadolazeće, vjerovatno odlučujuće, kvalifikacione susrete za odlazak na SP. Jedna dobra igra, na kraju krajeva i pobjeda, doprinijele su dobroj atmosferi u redovima Gaučosa.

Argentinci su na svom stadionu nadigrali Ganu, iako su i gosti dosta puta zaprijetili. Nakon dosta pritiska kapiten Martin Palermo dovodi Argentinu u vodstvo u 28. minuti. Jedna duga akcija, najprije se na polovici Argentine lopta nekoliko puta odigravala, potom duga lopta na lijevu stranu do Fabijana Monzona, vezni igrač Boca Juniorsa uočio je svog klubskog suigrača i centrirao ravno na nogu Palerma, koji pogađa za vodstvo i radost od oko 22 hiljade navijača.

Prije pogotka Ganci su imali jednu seriju prilika, tako je bilo i kod drugog gola kada je njihovu slabu realizaciju kaznio ponovo Palermo. Federico Insua, debitant u dresu Gaučosa, lijepo je centrirao sa lijeve strane, da bi iskusni Palermo nadskočio dva protivnička igrača i glavom loptu plasirao iza leđa gostujućeg golmana.

I u drugom dijelu dominacija Maradoninih izabranika, a ponajbolju šansu propušta Palermo u 57. minuti. Sada će Palermo uz Messija činiti nezaustavljivi dvojac za Peru i Urugvaj. Ova pobjeda trebala bi biti veliki motiv Argentincima za nadolazeće mečeve u oktobru.




U drugoj sinoć odigranoj test utakmici Meksiko je poražen na svom terenu od Kolumbije sa 1:2. Kolumbijci dolaze u vodstvo preko Morena u 45. minuti, da bi deset minuta prije kraja Quintero pogodio za 0:2. Utješni pogodak za domaću selekciju postigao je Aguilar u 90. minuti.

Prijateljski susreti:

Argentina - Gana 2:0 /Martin Palermo 28'38'/
Meksiko - Kolumbija 1:2 /Aguilar 90'; Moreno 45',Quintero 81'/

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.