Argentina direktno na Svjetsko prvenstvo
Slavlje Gaučosa

Argentina direktno na Svjetsko prvenstvo

Edmir Škorić

Golom Bolattija pet minuta prije kraja utakmice Argentina je slavila u Urugvaju i tako direktno se plasirala na Svjetsko prvenstvo, dok će Urugvajci morati igrati dodatne kvalifikacije.

Svjetsko prvenstvo osigurala je i reprezentacija Argentine i to pobjedom u posljednjem kolu kod Urugvaj. Iako su igrači u svijetlo plavim dresovima imali nešto više od igre, na kraju su slavili Argentinci.

Caceres je zaradio crveni karton kada je napravio grub start u 83. minuti na desnoj strani terena. Lionel Messi izveo je slobodi, tačnije samo dodao do Verona, iskusni veznjak Argentine šutirao sa nekih 17 metara, lopta se u gužvi odbila od glavu jednog domaćeg igrača i došla do Bolattija a ovaj sa 8 metara loptu smjestio u desni donji ugao. Oduševljenje gostiju, selektor Diego Maradona bio je u šoku. Do kraja utakmice crveni karton u redovima Urugvaja zaradio je i Rordriguez (89.)

Brazil je remizirao sa Venecuelom (0:0) uz crveni karton Mirande, a golom Davida Suaza Čile je došao do pobjede na svom terenu protiv Ekvadora. Kolumbija je odnijela sva tri boda iz Paragvaja i to golovima Ramosa i Rodallege u posljednjih pola sata meča.

Ranije su svoj direktni plasman u Južnu Afriku osigurali Brazil, Paragvaj i Čile, dok će petoplasirani Urugvaj igrati dodatne kvalifikacije.



Kvalifikacije, Južna Amerika:
Peru - Bolivija 1:0 (Fano 54)
Brazil - Venezuela 0:0
Čile - Ekvador 1:0 (Suazo 53)
Urugvaj - Argentina 0:1 (Bolatti 84)
Paragvaj - Kolumbija 0:2 (Ramos 61, Rodallega 81)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.