Argentina dobila novog selektora

Edgardo Bauza na klupi Gaučosa

Argentina dobila novog selektora

Fudbalska reprezentacija Argentine danas je dobila novog selektora, a tu funkciju će u budućem periodu obavljati Edgardo Bauza.

Ovaj 58-godišnji stručnjak je na klupi Gaučosa zamijenio Gerarda Martina, koji se povukao nakon poraza u finalu Copa Americe.

Kao potencijalni kandidati za novog selektora spominjali su se Diego Simeone, Mauricio Pochettino, Marcelo Bielsa i Jorge Sampaoli, ali je na kraju posao dobio Edgardo Bauza.

Edgardo Bauza je u prošlosti vodio nekoliko klubova u Argentini kao što su Rosario Central, Velez Sarsfield, Colon i San Lorenzo, a trenutno je trener Sao Paula.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi