Argentina i Čile blizu SP
Humberto Suazo donosi radost Čileu

Juzna Amerika

Argentina i Čile blizu SP

Pobjedama nad Kolumbijom i Paragvajem igrači Argentine i Čilea došli su veoma blizu plasmana na SP u Južnoj Africi, dok se Venezuela približila poziciji koja vodi u baraž. Bolivija i Peru su daleko od izgleda za put u Afriku.

Argentina je u Buenos Airesu dočekala Kolumbiju, i pobjeda im je trebala više nego ikad. Nakon onog sramotnog poraza od Bolivije 1:6, jednostavno su morali odigrati sjajan meč kako bi povratili povjerenje javnost. Kolumbija se orijentirala na odbranu vlastitog gola, i to im je polazilo za rukom sve do 55. minute, kada nakon odlično izvedenog kornera Juna Sebastiana Verona u kaznenomprostoru gostiju najbolje se snalazi štoper Getafea Daniel Diaz i donosi zlata vrijedna tri boda Gaučosima. 

Čile je napravio odličan posao na gostovanju kod lidera Paragvaja u Assuncionu, i pobjedom došao u poziciju da se bori za direktan plasman u Južnu Afriku. Čileanci su sjajno postavili odbranu zatvorivši sve prilaze svog golu, orijentirajući se na kontra napade. To im polazi za rukom već u 13. minuti meča kada Matias Fernandez dovodi Los Rojose u vodstvo. Čim je počelo drugo poluvrijeme Čile udvostručava svoju prednost. Iskusni kapiten Humberto Suazo postiže pogodak za veliku pobjedu, i veliko slavlje Čileanaca, koji su ovom pobjedom došli u poziciju da nakon Francuske 1998. godine prvi put se nađu na završnici svjetskog prvenstva. 

Bolivija je u svom La Pazu dočekala svoje političke prijatelje iz Venecuele. Ohrabreni velikom pobjedom nad Argentinom 6:1 domaći igrači su na teren izašli puni samopouzdanja svjesni činjenice da bi ih pobjeda nad Venecuelom približila jednoj od pozicija koje vode u Južnu Afriku. Međutim, igrači Venecuele su stajali odlično na terenu ne dozvolivši domaćinima da dođu u priliku za postizanje pogotka. Ipak, u 25. minuti najbolja prilika za domaći tim, ali novi igrač Werdera Marcelo Montero ne uspijeva iskoristiti penal, što gosti kažnjavaju preko Ronalda Rivera u 32. minuti, koji postiže gol vrijedan tri boda. 

Rezultati:
Urugvaj – Brazil 0:4, Argentina – Kolumbija 1:0, Paragvaj – Čile 0:2, Bolivija – Venecuela 0:1, Ekvador – Peru (nedjelja).

Poredak
Paragvaj 24 boda, Brazil 24, Čile 23, Argentina 22, Urugvaj 17, Venecuela 16, Ekvador 14,  Kolumbija 14, Bolivija 12, Peru 7.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti