Argentina kao nekad
Tevez je postigao jedan gol

Maradona za sada tri od tri

Argentina kao nekad

M. Maksimović

U potpunoj dominaciji su prošle tri utakmice južnoameričke zone kvalifikacije. Argentina je pod vodstvom Diega Maradone nadigrala Venezuelu, dok je Kolumbija bila bolja od Bolivije, a Urugvaj od Paragvaja.

Argentina je na Monumentalu imala minimalnu prednost 1:0, golom Messija iz 26. minute, a selektor Maradona je bio pomalo nervozan. U nastavku su stvari sjele na svoje mjesto. U 46. minuti je Tevez povisio na 2:0, a šest minuta kasnije već je bilo 3:0, u strijelce se upisao Maxi
Rodriguez. Priču je zaključio Agüerro u 72. minuti.

Urugvaj je na Centenario stadionu slavio protiv Paragvaja 2:0. Dva Diega su presudila Gerardu Martinu. Prvo je Diego Forlan postigao gol u 28. minuti za 1:0, a konačnih 2:0 dijelo je Diega Lugana u 57. minuti.

Istim rezultatom je završila utakmica u Bogoti, gdje je Kolumbija pobjedila Boliviju. Nakon gola Torresa u 26. minuti dugo je na semaforu stajalo 1:0, a svoju treću pobjedu Kolumbija je ovjerila golom Renteriaja dvije minute prije kraja. Bolvija je utakmicu završila sa deset igrača jer je
u finišu pocrvenio Castillo.

Rezultati:
Kolumbija - Bolivija 2:0
Argentina - Venecuela 4:0
Urugvaj - Paragvaj 2:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.