Argentina u četvrtini finala Copa Americe

Savladana Kostarika u posljednjem kolu grupne faze

Argentina u četvrtini finala Copa Americe

Argentina se plasirala u četvrtinu finala Copa Americe nakon što je sinoć savladala Kostariku sa 3:0. Ovo je bila prva pobjeda izabranika Sergija Batiste, ali dovoljna za prolaz dalje.

Tokom cijelog susreta Argentina je bila dosta bolja momčad. Ipak, otpor Kostarike slomila je tek u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Leonel Moreira je loše reagovao na jedan udarac, a na odbijenu loptu natrčao je Sergio Aguero i pospremio je u mrežu.

Nakon osam minuta igre u drugom dijelu, Lionel Messi sjajno upošljava Aguera koji rutinski savladava golmana Kostrike. Omaleni veznjak Barcelone u 64. minuti skoro na identičan način asistirao je Angelu di Mariji, samo što je član Real Madrida zakucao loptu u mrežu.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao. Veliku priliku imao je Ezequiel Lavezzi u 86 minuti, ali lopta je pogodila stativu. Tako se Argentina plasirala dalje, nakon dva remija u prve dvije utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.