Argentina u provjeri bolja od Jamajke

Gaučosi igrali bez

Argentina u provjeri bolja od Jamajke

Edmir Škorić

Argentina je sinoć u Buenos Airesu odigrala prijateljsku utakmicu protiv Jamajke i ostvarila pobjedu (2:1). Selektor Diego Maradona pozvao je samo igrače koji nastupaju argentinskom prvenstvu.

Ryan Johnson je doveo Jamajčane u vodstvo na samom otvaranju drugog dijela, ali su Gaučosu uspjeli preokrenuti u posljednjih pet minuta. Palermo je poravnao rezultat u 85. minuti, a Canuto u finišu pogodio za 2:1.

Treba napomenuti da je upravo napadač Boca Juniorsa Martin Palermo jedan od rijetkih koji su sinoć igrali i na koje će Maradona sigurno računati na Svjetskom prvenstvu.

Ovu utakmicu argentinski selektor nije pozvao igrače koji nastupaju u Evropi, te je priliku dao raznim igračima iz domaćeg prvenstva kako bi se dokazali. Mali zeleni je na klupi Argentine petnaest mjeseci, a do sada je ukupno pozvao 100 igrača u raznoraznim utakmicama reprezentacije.

Prijateljska utakmica:

Argentina - Jamajka 2:1 (Palermo 85, Canuto 90/ Johnson 46)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.