Argentinci nakon Svjetskog prvenstva mijenjaju selektora?

Alejandro Sabella napušta kormilo Gaučosa?

Argentinci nakon Svjetskog prvenstva mijenjaju selektora?

Fudbalska reprezentacija Argentine nakon Svjetskog prvenstva mogla bi promijeniti selektora, a na klupu Gaučosa trebao bi sjesti Gerardo Martino. 

Reprezentaciju sa kojom igramo u prvom kolu na Svjetskom prvenstvu sada sa klupe predvodi Alejandro Sabella, a Mundo Deportivo tvrdi kako Argentinci u Martinu vide savršenu zamjenu. Sabella će čini se bez obzira na rezultat u Brazilu nakon SP napustiti kormilo reprezentacije. 

Martino je sa Barcelonom potpisao ugovor na dvije godine, ali ne bi puno oklijevao u slučaju da ga reprezentacija pozove. Trener Barcelone već je radio kao selektor, a u Paragvaju je proveo pet godina. 

Osim Martina kao kandidat se spominjao i Diego Simeone, ali teško da će do toga i doći. El Cholo želi ostati na kormilu Jorgandžija, a velika mu je želja i klupa milanskog Intera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.