Argentinci razočarani u Bayern

Demichelis igra (ne)oporavljen?

Argentinci razočarani u Bayern

Edmir Škorić

U Argentini su razočarani zbog toga što njihov reprezentativac Martin Demichelis dobija priliku u minhenskom Bayernu, iako je prije manje od mjesec dana zaradio povredu frakture lica.

Demichelis se, naime, povrijedio u prijateljskom susretu Argentine i Njemače. Michael Ballack je grubo startao na veznjaka Bayerna, koji je zadobio višestruku frkaturu lica. Iako je njemu potrebno najmanje šest do sedam sedmica za oporavak, na Allianz-Areni su ga već "stavili u pogon". Argentinac je odigrao nekoliko posljednjih minuta u duelu Bayerna i Stuttgarta, a i u kombinacijama je za večerašnji okršaj sa Manchester Unitedom.

"Iznenađen sam što zdravlje igrača nije stavljeno u prvi plan. Stvarno sam jako razočaran od strane čelništva minhenskog Bayerna. Nisu uzeli u obzir eventualne posljednice takve odluke", kazao je Donato Villiani, liječnik argentinske reprezentacije.

29-godišnjak se želi što prije vratiti u formu, kako bi zaradio svoje mjesto kod selektora Diego Maradone na nadolazećem Svjetskom prvenstvu. Gaučosi u Južnoj Africi nastupaju u skupini B zajedno s Grčkom i Južnom Korejom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti