Argentinci se uhvatili za glavu kada su vidjeli koliku odštetu će dobiti Sampaoli

Ne želi da podnese ostavku i čeka otkaz

Argentinci se uhvatili za glavu kada su vidjeli koliku odštetu će dobiti Sampaoli

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine vratila se kući nakon još jedne sramotne predstave na Svjetskom prvenstvu, a na udaru javnosti u ovoj državi našao se selektor Jorge Sampaoli.

Od Argentine se mnogo očekivalo na ovom Mundijalu u Rusiji, ali su se od takmičenja oprostili već u osmini finala. Gaučosi su uz dosta muke prošli i grupno fazu, ali su se u Rusiji zadržali svega još nekoliko dana. Ovaj učinak proglašen je za još jedan sramotan rezultat, a kao krivac označen je selektor Sampaoli.

Ovaj stručnjak će gotovo sigurno već u narednim danima dobiti otkaz na klupi Argentine iako u Fudbalskom savez ove zemlje pokušavaju da ga nagovore da podnese ostavku. U tom slučaju neće biti dužni da mu plate odštetu jer Sampaoli s Argentinom ima važeći ugovor do 2022. godine.

Sampaoli nema namjeru da podnese ostavku jer je svjestan da bi u tom slučaju ostao bez pravog bogatstva. Argentincima čini se ne preostaje ništa drugo nego da uruče Sampaoliju otkaz koji će, prema pisanju tamošnjih medija, dobiti čak 20 miliona dolara odštete.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi