Argentinci u 5-3-2 formaciji, Aguero i Messi najbliži Asmiru
Foto: EPA

Sabella uigrava ekipu

Argentinci u 5-3-2 formaciji, Aguero i Messi najbliži Asmiru

Edmir Škorić

Argentinska nogometna reprezentacija odradila je još jedan trening dva dana prije utakmice protiv BiH.

Argentinci u nedjelju igraju potiv naše reprezentacije na Maracani u Rio de Janeiru prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

Selektor Alejandro Sabella uigrava ekipu koja će se suprostaviti Zmajevima u nedjelju, ali još uvijek je teško znati kojih 11 igrača će istrčati na travnjak Maracane. Ako je suditi po današnjem treningu, nekoliko zvijezda ostat će na klupi.

Trening je propustio povrijeđeni Rodrigo Palacio i on najvjerovatnije neće biti u kadru protiv BiH. U početnoj postavi na današnjoj trening utakmici igrali su Romero, Zabaleta, Campagnaro, Garay, Fernandez, Royo, Maxi Rodriguez, Mascherano, Di Maria, Messi i Aguero.

U formaciji 5-3-2 istureni su Aguero i Messi, a iza njih su Maxi, Di Maria i Mascherano... Dakle, ako je suditi prema današnjem treningu, na klupi će ostati Higuain, Lavezzi i Gago.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.