Argentinci u strahu: Propuštamo SP u Rusiji?

Težak raspored za Argentinu

Argentinci u strahu: Propuštamo SP u Rusiji?

Endin Čaušević

Reprezentacija Argentine u posljednje vrijeme pruža loše partije u kvalifikacijama za plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Argentinci su posljednje dvije utakmice kvalifikacija igrali bez Messija i nisu uspjeli ostvariti pobjedu. Ova reprezentacija nalazi se na tek šestoj poziciji na tabeli južnoameričkih kvalifikacija i to je mjesto koje ne vodi na SP.

Mediji u Argentini danas su posvetili veliku pažnju reprezentaciji jer se pribojavaju da možda neće gledati svoj tim na SP u Rusiji. To bi bilo prvi put da Argentina ne ide na SP nakon 1970. godine.

Protiv Argentine ide i težak raspored utakmica do kraja kvalifikacija. Argentina mora na gostovanje u Brazil, a još ih očekuju mečevi protiv Čilea, Bolivije i Urugvaja. Vrlo lako je moguće da Messija i društvo nećemo gledati u Rusiji, ali ostaje nam da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi