Ariel Ortega ponovo na visokom nivou
Ariel Ortega sanja o SP

Povratak svjetske legende

Ariel Ortega ponovo na visokom nivou

Pomalo zaboravljen od svih onih koji su se divili njegovoj igri prije desetak godina, Ariel Ortega brusio je formu u drugoj argentinskoj ligi kako bi se vratio na veliku scenu. Jeli spreman vidjećemo uskoro.

Nekada najveća nada ne samo argentinskog, već i svjetskog nogometa pomalo je zaboravljena. Ariel Ortega prvi od stotinu igrača poslije njega koji su nazivani novim Maradonom ili nasljednikom Maradone, još uvijek sanja da igra na visokom nivou. 

Ortega je bio vjerovatno jedan od najboljih driblera svih vremena, bio je pravi buntovnik na terenu, s loptom je mogao čuda praviti, ali ono što je nedostajalo sjajnom Ortegi bila je potreba za smirivanjem bubica u glavi. Da je Ortega imao način shvatanja nogometa kao naprimjer Redondo, Zaneti ili Batistuta, danas se o Leu Messiu ne bi govorilo kao o novom Maradoni, nego o novom Ortegi. To je ocjena svih onih osoba, koji godinama prate nogomet u Argentini.

Međutim, kao što i obično biva kada su u pitanju igrači mentalnog sklopa, kakav ima Ariel Ortega, oni vas uvijek iznenade nekom novom viješću. Najnovija koja dolazi iz Argentine je da Ariel Ortega još uvijek razmišlja o igranju na velikoj nogometnoj sceni, pa čak i da se ponovo nađe među izabranicima Diega Maradone na SP u Južnoj Africi. Ortega je najavio da se uskoro priključuje treninzima River Platea. Prošlu sezonu Ortega je odigrao za drugoligaša Independiente Rivadaviu. 

Sanjam da treniram i igram na visokom nivou, još uvijek ne razmišljam o povlačenju iz nogometa, mislim samo na dres River Plate, i iskreno, mogu igrati na visokom nivou još dugo godina, izjavio je Ortega odgovarajući na pitanje o svojoj bliskoj budućnosti.   

Na pitanje o reprezentaciji Argentine odgovorio je, imamo odličan tim sa sjajnim igračima, i ukoliko savladamo Kolumbiju ovaj vikend skoro sigurno smo se kvalifikovali na SP, izjavio je Ortega. Ortega se dotakao i mogućeg svog nastupa za reprezentaciju rekavši, ne znam ništa, ali ako se vratim u dobru formu mogao bi se nadati pozivu, zašto ne, pa u reprezentaciju su pozvani Veron, Zaneti, Palermo i Fuertes koji su moji vršnjaci, Fuertes je čak godinu dana stariji pa zašto ne bi mogao i ja, bitne su igra na terenu, a ne starosna dob igrača, zaključio je na kraju neponovljivi Ariel Ortega. 

U svojoj dugogodišnjoj karijeri Ariel Ortega je igrao za River Plate, Valenciu, Sampdoriu, Parmu, Fenerbahce, Al-Saad, Newells Old Boys, te na kraju za Independiente Rivadaviu. Za reprezentaciju Argentine je nastupio na OI u Atlanti 1996. godine, gdje je osvojio srebrnu medalju, te na SP u Francuskoj 1998. godine gdje je bio jedan od najboljih igrača u timu Daniela Passarele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.