Arijan Ademi u budućnosti će nositi dres Makedonije

Ljut na Niku Kovača?

Arijan Ademi u budućnosti će nositi dres Makedonije

Jedan od ključnih Dinamovih igrača Arijan Ademi u budućnosti neće nositi dres Hrvatske. Iako je prošao sve selekcije naših zapadnih susjeda, Ademi se na kraju odlučio za selekciju Makedonije.

Njegovu odluku da promijeni sportsko državljanstvo vjerovatno je ubrzala i odluka Nike Kovača da na širi spisak pred Mundijal u Brazilu ne stavi Ademija, što je budući makedonski reprezentativac negirao.

„Nema apsolutno nikakve ljutnje niti sam odabrao Makedoniju zato što nisam na popisu Nike Kovača,“ rekao je Ademi za Dinamovu službenu stranicu i dodao:

„Duže vremena razgovaram sa ljudima iz Makedonije koji me žele i vide u svojoj reprezentaciji danas, ali i u budućnosti, te me cijene kao igrača i čovjeka, tako da ovo nije odluka koju sam donio preko noći niti zbog spiska selektora Hrvatske. Naravno, Hrvatska mi je puno dala, igrao sam za mlađe reprezentacije i sigurno mi je pomogla da budem igrač koji sam danas te sam na tome zahvalan svima u Savezu i svim selektorima.“

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti