Aris šokirao Vicente Calderon

Evropska liga - Grupa B

Aris šokirao Vicente Calderon

Aktuelni osvajač Evropske lige, ekipe madridskog Atletica, šokirala je svoje navijače na Vicente Calderonu pretrpivši poraz od grčkog Arisa rezultatom 3:2.

Već u drugoj minuti grčka je ekipe došla u prednost, a strijelac je bio Koke. Međutim, uskoro je uslijedio veliki preokret domaćih i to u samo pet minuta. Prvo je u 11. minuti na 1:1 izjednačio Urugvajac Diego Forlan, da bi pet minuta kasnije Sergio Kun Aguero doveo Madriđane u prednost.

To, međutim, nije pokolebalo Aris, kojeg je u 51. minuti Koke sa bijele tačke ponovo vratio u igru. Šok za Jorgandžije priredio je Lazaridis devet minuta prije kraja, kada je postigao gol za konačnih 3:2.

U drugom susretu iz ove grupe, Bayer iz Levekusena je golom Sama u 35. minuti došao do gostujuće pobjede nad norveškim Rosenborgom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.