Arjen Robben priznao da mu prija interes Nerazzurra
(Foto: EPA) Navodno su upravo Robbenovi predstavnici predložili čelnicima Intera transfer svog klijenta

Da li će se iskusni Holanđanin na zalasku karijere okušati i u Seriji A?

Arjen Robben priznao da mu prija interes Nerazzurra

Iako iskusni fudbaler Bayerna Arjen Robben poručuje da tek treba odlučiti o svojoj budućnosti, sve je jasnije da će ona biti daleko od Allianz Arene.

Robben će 23. januara napuniti 35 godina, a njegov ugovor sa Bayernom ističe na kraju sezone. Zbog toga mnogi vjeruju da će ovog juna Holanđanin odigrati svoje posljednje utakmice u dresu Bayerna, a sada su se pojavile špekulacije da bi on svoju karijeru mogao nastaviti u redovima Intera.

FCInterNews.it je u subotu saopštio da bi jedno od pojačanja Nerazzurra narednog ljeta mogao biti upravo Arjen Robben, a Holanđanin je sada priznao da mu prijaju glasine o interesu italijanskog velikana, ali i još nekih klubova.

"Zaista?", odgovorio je šaljivo Robben na pitanje novinara o interesu Intera, pa nastavio: "Jako sam ponosam i sretan što sam dobio ponude. Posljednjih nekoliko sedmica se punog toga dešava. Moj otac, koji je i moj menadžer, ima puno posla, ali je lijepo čuti da ima zainteresovanih klubova."

"Za mene, sve je još otvoreno, još uvijek čekam. Želim sačekati i ponovo se vratiti u pravu formu, želim biti potpuno spreman i vratiti se u tim... Još ne znam kada, ali naravno da moram donijeti odluku. Neću čekati kraj sezone jer imam porodicu i moram planirati unaprijed", poručio je Robben, pa dodao:

"Ponavljam, osjećam se privilegovanim i zahvalan sam što klubovi pokazuju interes za mene."

Osim Robbena, stiže i Godin?

Rukovodstvo Intera navodno ima želju da na ljeto angažuje još jednu veliku zvijezdu uz Arjena Robbena, također besplatno.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Više italijanskih izvora je prije par dana objavilo kako je postignut dogovor i kako će Diego Godin iz Atletica na ljeto, kada mu istekne ugovor, preći u Inter.

I Diego Godin je veteran, te će u februaru napuniti 33 godine. Ipak, jasno je da bi dugogodišnji defanzivac Jorgandžija bio pojačanje za zadnju liniju Nerazzurra.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi