Sprema se još jedan transfer u Premijer ligi BiH: Armin Bešagić na stolu ima sjajnu ponudu

Odlične partije u dresu Igmana nisu prošle nezapaženo

Sprema se još jedan transfer u Premijer ligi BiH: Armin Bešagić na stolu ima sjajnu ponudu

H. Zilić

Uskoro bi mogli vidjeti još jedan zanimljiv transfer kada su u pitanju fudbaleri iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Ovaj put u pitanju je 24-godišnji Armin Bešagić koji je trenutno član Igmana iz Konjica.

Prema informacijama do kojih je došao naš portal Bešagić bi vrlo vjerovatno karijeru mogao nastaviti van granica naše zemlje.

Od izvora bliskih fudbaleru provjerili smo navode i saznali da u cijeloj priči ima itekako istine.

Naime, kazahstanski FK Atyrau već je krenuo u realizaciju transfera Bešagića i ozbiljno su zagrizli, žele od ljeta da ga vide u svojim redovima, ali mogli bi dobiti i konkurenciju u cijeloj priči.

Bešagić je također interesantan austrijskom Riedu i grčkom Atromitosu.

Sportski direktor Rieda Thomas Reifeltshamer nije krio da su u klubu veoma zainteresovani za momka koji je pružao vrlo dobre partije u dresu Igmana, što je također potvrđeno za SportSport.ba.

Oglasi

Bešagić igra na poziciji zadnjeg veznog i iza sebe ima odličnu jesen.

Komandovao je sredinom Igmana, odigrao je ukupno 18 utakmica za Igman od čega je 17 bilo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U redove Igmana došao je u februaru 2021. godine iz Jedinstva, a odmah je sa timom iz Konjica izborio i plasman u društvo najboljih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U karijeri je još nastupao za Iskru Bugojno, NK Jajce, a jedno vrijeme je bio i član juniorske ekipe FK Sarajevo.

Ugovor sa Igmanom ima do juna 2023. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi