Armenci očitali lekciju Slovacima

Nula Austrije i Turske

Armenci očitali lekciju Slovacima

Edmir Škorić

U grupi A Turska je remizirala s Austrijom, a u gurpi B Armenija je na gostovanju u Bratislavi očitala lekciju Slovačkoj (0:4).

Turska je gostovala u Austriji i na kraju osvojila bod (0:0) čime su ostali na drugoj poziciji, ali sa samo dva boda više od Belgije, koja u narednom kolu dočekuje Kazahstan, ali na kraju kvalifikacija morat će u goste Njemačkoj koja se već plasirala na EP. Već ranije je Azerbejdžan s 3:2 savladao Kazahstan.

U grupi B još danas Rusija i Republika Irska remizirale su u Moskvi (0:0) i to su trenutno dvije prvoplasirane reprezentacije. Rusi imaju 17, a Irci dva boda manje.  Iako su Slovaci mogli stići Rusiju, razočarali su u Bratislavi, gdje ih je potcijenjena Armenija savladala s visokih 4:0.

Armenija je sada na trećoj pozicji sa 14 bodova, koliko ima i Slovačka. Sve je još otvoreno u grupi B u zadnja dva kola. Još recimo kako je Makedonija pogotkom Ivanovskog iz 59. minutae s 1:0 bila uspješnija od Andore u sasvim nebitnoj utakmici. Makedonci imaju sedam bodova, Andorci i dalje bez bodova u ovim kvalifikacijama.

Grupa A:


Austrija - Turska 0:0
Azerbejdžan - Kazahstan 3:2


Grupa B:

Rusija - Republika Irska 0:0
Slovačka - Armenija 0:4 (Movsisyan 57, Mkhitaryan 70, Ghazaryan 80, Sarkisov 90)
Makedonija - Andora 1:0 (Ivanovski 59)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.