Armenci otpustili Poulsena
Armenija osvojila jedan bod u pet utakmica

Uoči meča sa Estonijom

Armenci otpustili Poulsena

Iako je do kvalifikacione utakmice protiv Estonije ostalo samo 48 sati, Fudbalski savez Armenije  odlučio je otpustiti selektora Jana Poulsena.

Naime, prvi čovjek Saveza Ruben Haryapetyan, kazao je:

»Ovo je jedino logično rješenje nakon očajnih rezultata u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Prvi bod smo osvojili tek u prošlom kolu protiv Estonije što je zaista nedopustivo. Daleko od toga da smo se trebali umiješati u borbu za jedno od prva dva mjesta kjoja vode u baraž i direktno na SP, ali smo morali imati koji bod više upisan na kontu», istakao je Haryapetyan.

Poulsen ipak neće biti «otjeran».

»Ponudili smo mu mjesto tehničkog direktora svih nacionalnih selekcija i dosdašnji selektor će se uskoro izjasniti. Mislim da je pravi čovjek za takvu funkciju s obzirom da je već godinama prisutan u našem fudbalu.»

Armenija je protivnik bh. selekcije u kvalifikacijama, a u prvom susretu odigranom u Zenici naš tim slavio je sa 4:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti