Armenija nastradala na svom terenu

Armenija nastradala na svom terenu

Protivnik Bosne i Hercegovine u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2010. godine, selekcija Armenije, pretrpila je težak poraz na svom terenu.

Armenci su na svom stadionu u prijateljskom susretu dočekali selekciju Moldavije, koja ih je deklasirala rezultatom 4:1. Golovatenco je u 35. minuti doveo Moldavce u vodstvo, a isti je igrač u 64. minutu povisio na 2:0. Arakelyan je u 75. smanjio rezultat na 1:2.

Međutim, u posljednjih devet minuta utakmice, Armenci su deklasirani, primivši još dva gola. Prvo je na 3:1 povisio Andronic, da bi konačnih 4:1 bilo djelo Epureanua sa bijele tačke u posljednjoj minuti meča.

Belgija, koja se također nalazi u grupi sa BiH, poražena je od Češke sa 3:1. Strijelci za Čehe su bili Hubnik (27), Baroš (41) i Kadlec (78), dok je jedini gol za Belgiju postigao Vertoonghen u 12 minuti susreta.

Rezultati do sada završenih prijateljskih utakmica
Rusija – Argentina 2:3
Armenija – Moldavija 1-4
Ceška – Belgija 3-1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.