Armenija se žalila UEFA-i

Armenija se žalila UEFA-i

E. Škorić

Armenski nogometni savez uložio je službeni protest Evropskoj nogometnoj federaciji zbog crvenog kartona dobivenog u susretu protiv Irske u Dublinu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, koje će se sljedeće godine održati u Poljskoj i Ukrajini.

Armeniji je protiv Iraca trebala pobjeda za plasman u dodatne kvalifikacije, ali izgubila je 2:1 nakon što je od 26. minute igrala s igračem manje. Isključen je golman  Roman Berezovski zbog igranja rukom izvan šesnaesterca, no na televizijskoj snimci jasno se vidjelo kako armenski golman  nije igrao rukom.

Armenci sumnjaju kako je UEFA na ovaj način željela pomoći Ircima nakon što su oštećeni protiv Francuza u dodatnim kvalifikacijama za prošlo Svjetsko prvenstvo u Južnoafričkoj Republici.

Armenija je na kraju osvojila treće mjesto u B-grupi  sa 17 bodova, četiri manje od Irske te šest manje od pobjednika grupe Rusije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.