Armin Veh novi trener Ibiševićevog Stuttgarta
Foto: EPA.eu

Povratak šampionskog trenera

Armin Veh novi trener Ibiševićevog Stuttgarta

Nakon što je holandski stručnjak Huub Stevens ispunio je svoj zadatak zbog kojeg je doveden na klupu Stuttgarta. Holanđanin je ostavio Švabe u ligi, ali u nemilosti trenera koji je dubok trag ostavio u Schalkeu u finišu Bundeslige našao se bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Nakon što je ispunio misiju i ostavio Stuttgart u društvu najboljih njemačkih kubova Stevens je napustio klupu ekipe iz Grada automobila, a njega će na poziciji šefa stručnog štaba Stuttgarta naslijediti Armin Veh, trener na kojem je istekao trogodišnji ugovor sa Eintrachtom iz Frankfurta.

Armin Veh je već vodio Stuttgart ranije sjedio na klupi Švaba, a u sezoni 2006/2007 je osvojio šampionsku titulu sa ovim klubom. Veh je sa klubom u kojem nastupa bh. napadač Vedad Ibišević potpisao saradnju do 2016. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.