Arnaut: Nominacija mi je veliki podsticaj

Mladi napadač Čelika

Arnaut: Nominacija mi je veliki podsticaj

Edmir Škorić

Armin Arnaut, mladi napadač zeničkog Čelika, nominovan je za najboljeg bh. igrača do 19 godina što mu je, kako kaže, podsticaj da nastavi sa radom.

Juniori Čelika osvojili su prvenstvo BiH u sezoni 2008/09 pobijedivši u finalu Sarajevo, da bi u finalu prošle sezone izgubili od istog protivnika, a jedan od najzaslužnijih za ove dobre rezultate upravo je Armin Arnaut kojeg je 2009. u u seniorsku momčad prekomandovao tadašnji Čelikov trener Ivo Ištuk.

"Bila je to jedna od boljih generacija juniora Čelika. Osvojili smo prvenstvo i svima nam je to bilo veliko iskustvo. U finalu protiv Sarajeva igrali smo pred velikim brojem gledatelja, što nam je svima bilo veliko priznanje za sav trud. Nakon toga desetak juniora, uključujući i mene, prelazi u prvi tim", rekao je mladi napadač Čelika Armin Arnaut u razgovoru za SportSport.ba.

Ove sezone član je seniorske momčadi sa Bilinog Polja i sve više se nameće šefu stručnog štaba Čelika Abdulahu Ibrakoviću.

"Potpisao sam ugovor sa Čelikom i trener Abdulah Ibraković sve više mi, daje šansu, a ja je nastojim maksimalno iskoristiti. Njemu sam dosta zahvalan, kao i svima u klubu."

Vlasnik je jednog gola ove sezone za Čelik i to u utakmici protiv Leotara, kada je praktički u svom prvom dodiru sa loptom zatresao mrežu protivničkog gola. Prvijenac se, obično, pamti.

"Mogu to slobodno nazvati ostvarenjem dječačkog sna. Ne mogu vam opisati kako sam se osjećao kada sam loptu ugledao u mreži. Taj gol ću uvijek pamtiti, ali naravno da ću nastojati da ih bude još puno u mojoj karijeri. Nadam se da hoće. Mlad sam i vjerujem da ću uz veliko zalaganje to i ostvariti."

Mladi napadač crveno-crnih do sada je nastupao za mlade selekcije Bosne i Hercegovine, a san mu je, kao i svakom dječaku, zaigrati za izabranu vrstu svoje države.

"Svakome, pa tako i meni san je zaigrati u A reprezentaciji, rame uz rame sa Džekom, Pjanićem, Spahićem... No, to se mora zaslužiti. Naporno treniram, dajem maksimum na svakom treningu, nastojim dokazati svoj kvalitet. Ne sumnjam da ću jednog dana dobiti šansu".

Njegov kvalitet prepoznao je i portal SportSport.ba koji ga je nominovao među pet kandidata za najboljeg bh. igrača do 19 godina.

"Meni je veliko priznanje biti u užem izboru za najboljeg bh. igrača do 19 godina, jer znamo svi da imamo veliki broj talentiranih igrača širom Evrope. Drago mi je što je i moje ime na toj listi. Ovo mi je samo još jedan u nizu podsticaja da nastavim sa napornim radom. Ovom se prilikom zahvaljujem i najčitanijem portalu u regionu. Ovakve projekte treba podržati."

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.