Arnautović konačno u Interu

Arnautović konačno u Interu

Nakon dugotrajnih pregovora Inter i Twente došli su do dogovora oko mladog napadača austrijske reprezentacije, inače bosanskih korijena, Marka Arnautovića. Holandski klub je jutros na svojoj web stranici obznanio vijest da će Marko Arnautović naredne sezone igrati pod komandom Jose Mourinha.

20-godišnji Arnautović će u Milano stići na jednogodišnju posudbu, a ukoliko se izbori za mjesto u timu, te ukoliko odigra najmanje deset utakmica naredne sezone, Inter će biti u mogućnosti da otkupi igračev ugovor po cijeni od 9 miliona eura. 

Ukoliko Marko Arnautović ne zadovolji trenera Intera Jose Mourinha, vratiće se u holandski klub i odraditi preostale dvije godine ugovora sa klubom iz Enschedea. 

Arnautović je još prošle godine u ovo doba bio dogovorio prelazak na Giuseppe Meazzu, ali je zbog povrede desne noge sporazum propao. Ipak, već ovog ljeta čelni ljudi milanskog kluba su ponovo krenuli u akciju dovođenja mladog napadača koji je prošle sezone u dresu Txentea postigao 12 golova u 28 nastupa. 


Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.