Arnautović: Werder može do duple krune

Tek je došao i već je optimista

Arnautović: Werder može do duple krune

Edmir Škorić

Marko Arnautović ovog je ljeta pojačao bremenski Werder, a za njemački magazin Bild je Austrijanac kazao kako osjeća da njegov novi tim ove sezone može do naslova Bundeslige i nacionalnog Kupa.

"Imao sam nekoliko drugih opcija nakon prošle sezone, ali ne mogu otkrivati imena. Stvarno sam želio napustiti Inter i kada sam rekao Jose Mourinhu da želim u Werder, rekao mi je da je to dobar potez", prenosi njemački magazin Bild izjavu Arnautovića, koji ni sam ne zna zbog čega nije dobivao veću minutažu na Giuseppe Meazzi.

"Još uvijek ne znam zašto nisam dobio više vremena za igru u Interu. Predsjednik kluba, sportski direktor i svi moji suigrači htjeli su da igram, ali je Mourinho odlučio drugačije. Mislim da bih trebao imati stečene šanse. Nitko nije očekivao da Inter osvoji tri trofeja prošle sezone, ali smo pobijedili u Seriji A, Kupu Italije i Ligi prvaka".

"Nikad ne znaš što će se dogoditi, ali uvjeren sam da također mogu biti dosta uspješan sa Werderom. Osjećam kako možemo osvojiti Bundesligu i DFB Pokal ove sezone", završio je austrijski napadač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.