Aršavin: U Arsenalu sam pretrpio različite probleme

Preporodio se u Zenitu

Aršavin: U Arsenalu sam pretrpio različite probleme

Edmir Škorić

Andrej Aršavin trenutno uživa u Zenitu iz St. Petersburga, ruskom klubu u kojem od februara ove godine igra kao posuđen igrač Arsenala.

Ruski reprezentativac nije, kako je sam rekao, imao povjerenje trenera Arsenea Wengera u Londonu te mu je prijetilo neigranje u ruskoj nogometnoj reprezentaciji. Stoga se odlučio na (privremeni) odlazak u Zenit, gdje će do kraja sezone nastojati dokazati kako je vrhunski igrač i kako zaslužuje mjesto u nacionalnoj momčadi.

U Arsenal je 30-godišnji veznjak stigao za 15 miliona funti prije tri godine iz Zenita, u koji bi se, pišu otočki mediji, mogao vratiti u trajnom transferu za šest miliona.

"Ponuda Zenita je dobra u svakom smislu. Da sam ostao u Londonu, uvjeren sam da bi prošla moja posljednja prilika da budem u sastavu ruske reprezetnacije. Pretrpio sam različite probleme u Arsenalu. Izgubio sam povjerenje trenera. Nisam bo siguran zašto. Ali nisam dobivao previše prilika za igru", rekao je Aršavin za Daily Mirror, dodavši:

"Sada sam sa Zenitom, al ii nakon Eura. Poslije Eura ću odlučiti o svojoj budućnosti. Razgovarao bih s Wengerom prije nego što odlučim".

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.