''Arsenal će uvijek biti u mom srcu''

Eduardo nakon odlaska sa Emiratesa

''Arsenal će uvijek biti u mom srcu''

Nakon tri godine provedene na Emiratesu, hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva napustio je Arsenal i prešao u redove Šahtara.

27-godišnji napadač je prilikom odlaska iz Arsenala uputio poruku svim ljudima u i oko kluba.

''Prije nego li započnem novo poglavlje u svojoj karijeri sa Šahtarom, želio bi uputiti poruku svim mojim prijateljima u Arsenalu. Posljednjih nekoliko dana je bilo jako emotivno za mene. Iako da sam uzbuđen zbog izazova koji me očekuju s novim klubom Šahtarom, također sam tužan što napuštam svoj dom iz posljednje tri godine, Arsenal. Arsenal je jako poseban klub i puno će mi svi ovi ljudi nedostajati– moji saigrači, i cijelo stručno osoblje, sjajni navijači Arsenala'', rekao je Dudu za oficijelni sajt Arsenala.

''Želim zahvaliti svima na podršci koju sam imao za vrijeme provedeno u Arsenalu. Kada sam tek došsao u Englesku nisam znao jezik i nisam nikoga poznavao, ali odmah po dolasku u klubu su me sjajno prihvatili, primili me u svoju obitelj i ovdje sam se osjećao kao kod kuće. Također, posebno želim zahvaliti Arsenalovim navijačima. Bili ste fantastični prema meni, pjevali ste moje ime i nikada vam to neću zaboraviti.''

''Imao sam teških perioda sa svojom povredom, ali Arsenal je uvijek bio tu uz mene – medicinsko osoblje,menadžment, igrači i navijači. Hvala vam svima. Iako sam sada napustio klub, Arsenal će uvijek biti u mom srcu. Uvijek ću pratiti Arsenalove rezultate i naravno, želim Arseneu Wengeru i sjajnim igračima kluba sve najbolje u sljedećoj sezoni i budućnosti.''

Eduardo da Silva je u Arsenal došao 2007. godine iz zagrebačkog Dinama. Za Arsenal je odigrao 41 premijerligašku utakmicu i zabio osam golova, a u svim natjecanjima je zabilježio 67 nastupa i postigao 20 pogodaka. Nakon teške povrede, loma fibule, u februaru 2008. godine Dudu se nije uspio vratiti u staru formu, te izboriti mjesto u prvom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti