Arsenal daje Chamakha i 7,5 miliona eura za Girouda

Topnici žele još jednog napadača

Arsenal daje Chamakha i 7,5 miliona eura za Girouda

A. Haznadarević

Arsenal očigledno želi još jednog dobrog napadača, nakon što su već realizovali transfer Lukasa Podolskog iz Kölna.

Prema pisanju engleskih medija, momčad Arsenea Wengera je ozbiljno zainteresovana za dovođenje dvadesetpetogodišnjeg napadača Montpelliera Oliviera Girouda.

Novi prvak Francuske ima ugovor sa napadačem do 2013. godine, a odštetna klauzula je u visini od 15 miliona eura. Arsenal ne bi u potpunosti isplatio pomenutu cifru, već bi u transfer uključio i Marouanea Chamakha koji se nije uspio afirmisati u dresu Topnika, iako je prije dvije godine stigao kao veliko pojačanje.

Olivier Giroud je ove sezone u 36 odigranih mečeva uspio 21 put zatresti mrežu protivnika, a osim Arsenala ovog talentovanog napadača želi dovesti i viceprvak Njemačke Bayern.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.