Arsenal doživio prvi poraz u grupnoj fazi
Duel Tomáša Hübschmana i Nicklasa Bendtnera

Braga izbacila Partizan

Arsenal doživio prvi poraz u grupnoj fazi

U grupi H najjačeg klupskog takmičenja na svijetu, Lige prvaka bit će dosta neizvjesnosti oko prolaska u dalji krug takmičenja. Večeras je Shakhtar savladao Arsenal na svom terenu, dok je Braga slavila u Humskoj kod Partizana.

Arsenal je vrlo dobro otvorio susret, a već nakon deset minuta igre došli su u vodstvo preko Thea Jamesa Walcotta. Međutim, domaći na odmor odlaze sa prednosti od jednog gola.

Rezultat je poravnao igrač Topnika, naime 19-godišnji Craig Leon Eastmond je pogodio vlastitu mrežu u 28. minuti, da bi u 45. minuti bivši napadač tima iz sjevernog Londona, Eduardo Alves da Silva doveo Shakhtar u prednost.

Rezultat iz prvog dijela se nije mijenjao, te je Shakhtar slavio na Donbass Areni i tako učinio ovu grupu veoma zanimljivom.

Partizan je porazom u Humsoj od Brage izgubio sve šanse za nastup u Europa ligi. portugalska ekipa je slavila rezultatom 0:1.

Prvak Srbije je imao više loptu u posjedu, ali Portugalci su stvorili nešto više prilika za postizanje gola, a jednu takvu su iskoristili. U 36. minuti brazilski defanzivac, Moisés Moura Pinheiro zatresao je mrežu Partizana.


Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.