Arsenal i Hull u borbi za Wembley
Novi duel Arsenala i Hulla

Četvrtfinale Fa Kupa Engleske

Arsenal i Hull u borbi za Wembley

Edmir Škorić

Večeras je na rasporedu susret između Arsenala i Hulla u okviru četvrtfinala FA Kupa, a pobjednika čeka Chelsea u polufinalu, na Wembleyu. Ukoliko utakmica završi bez pobjednika, igraće se uzvrat.

Nakon pobjede protiv Blackburna sa visokih 4:0, Arsene Wenger i njegov Arsenal na svom Emiratesu dočekuju neugodni Hull City, gdje će odigrati svoju utakmicu četvrtfinala Fa Kupa. "Topnici" imaju dobar niz, pobijedili su West Bromwich u gostima rezultatom 3:1, zatim u okviru Fa Kupa deklasirali su Burnley (3:0), a prije one subotnje odlične partije protiv Blackburna, poraženi su u Rimu, no ipak boljim izvođenjem penala prošli su dalje (7:6).

Hull je u zadnjoj utakmici igrao na svom terenu 1:1 sa Newcastleom, i sada se nalaze na 13. mjestu sa samo 4 boda više od 18-plasiranog Stoke Cityja.
U petom kolu Fa Kupa Hull je izbacio Sheffield United rezultatom 2:1, iako je prva utakmica završena rezultatom 1:1.

Wengera veseli i oporavak mnogih igrača, ali i pogodak Arshavina Blackburnu, koji se može očekivati u prvoj postavi večeras. Iako su "topnici" u 11 godina osvojili četiri pehara u ovom kupu, Hull je polufinale dostigao tek jednom, i to daleke 1979. godine. Arsenal se 17 puta pojavljivao u finalu Fa Kupa, samo jednom manje od "crvenih vragova". Manchester naime protiv Evertona će imati svoj 26. nastup u polufinalu ovog Kupa.

Najbolji Arsenalov strijelac u Fa Kupu trenutno je Van Persie sa 4 pogotka, dok na drugoj strani svih šest pogodaka dalo je pet raznih igrača Hulla, a jedan je bio i autogol.
Hull je dobro upoznat sa Wembleyom, naime tamo su prije 10 mjeseci igrali finale "play-offa", kada su golom Windassa pobijedili Bristol City i plasirali se u Premieršip.

U ekipi Arsenala zbog ozljeda neće biti Almunije, Clichyja, Eduarda, Fabregasa, Ramseya, Rosickog i Adebayora. Gosti ne mogu računati na Deana Marneya zbog kartona, a ozlijeđeni su George Boateng i Jimmy Bullard.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.