Arsenal izbacio Tottenham, Everton aut
Topnici su sredili ljute rivale

Iznenađenja su česta u Carling Cupu

Arsenal izbacio Tottenham, Everton aut

M. Maksimović

Engleski Carling Cup već standarno nudi velika iznenađenja, možda ponajviše zbog činjenice da veliki klubovi Premiershipa sa znatnom dozom podcijenjivanja ulaze u ovo takmičenje.
Za nas je svakako najvažnija vijest da je Stoke eliminisao Fulham 2:0, a da je na golu domaće ekipe stajao Asmir Begović.

Danny Higginbotham je načeo goste iz Londona u 22.minuti, a posao je završio Kenwyne Jones 12 minuta prije kraja. Begović je odradio cijelu utakmicu i svoju mrežu je znao sačuvati.

Veliku krizu Everton produžio je i trećeligaš Brentford koji drži 19.mjesto League One. Everton je poveo rano, u 6.minuti je Seamus Coleman zatresao mrežu Brentforda. Minimalnu prednost gosti nisu znali sačuvati, što koristi Gary Alexander i nakon 120 minuta morali su se pucati penali. Richard Lee je skinuo šut Jermainea Beckforda, a slavlje domaćih navijača je krenulo nakon što je penal zapucao i Phil Jagielka


U derbiju večeri Arsenal je kao gost eliminisao Tottenahm tek nakon produžetaka. U regularnom toku je Arsenal poveo golom Lansburyja u 15.minuti, a izjednačio je Robbie Keane u 49.
Utakmica je otišla u produžetke gdje su u samo četiri minuta gosti sa bijele tačke osigurali plasman dalje. Samir Nasri je bio siguran realizator. U 105 minuti Arshavin je završio posao svoje ekipe.

West Ham je u seriji slabijih partija i rezultata utjehu pronašao u Carling Cupu. Golovima Frederica Piquionne i Victora Obinne pobjedio Sunderland u gostima 1:2. Gol za Sunderland je postigao Asamoah Gyan pet minuta prije ulaska u svlačionice.

Golom Wadea Elliotta u finišu prvog dijela, Burnley je kreirao iznenađenje savladavši Bolton kući 1:0. Trećeligaš Notts County je poprilično namučio 15-to plasiranu ekipi Premiershipa, Wolverhampton. Lee Hughes bio strijelac u 56.minuti, a Wolverhampton je tek u posljednjih deset minuta stigao do izjednačenja.

Nenad Milijaš je vratio utakmicu na početak sa bijele tačke, a gostima je isključen Liam Chilvers. Sa igračem više, domaći traže novu priliku i ona stiže u produžetku.Steven Fletcher i Kevin Doyle kreiraju preokret za 3:1. Sve što igrači Nots Countyju napravili do kraja, to je gol za 3:2 Kevina Smitha.Pobjedu i prolaz dalje potvrdio je Doyle drugim golom u 118.minuti.


Rezultati:
Birmingham - MK Dons 3:1
Brentford - Everton
urnley - Bolton 1:0
Millwall - Ipswich 1:2
Peterborough Swansea 1:3
Portsmouth - Leicester 1:2
Stoke - Fulham 2:0
Sunderland - West Ham 1:2
Tottenham - Arsenal 1:4
Volverhampton - Nost County 4:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti