Arsenal je pao, može li i Chelsea?
Pred Markom Hughesom su teški dani

Premiership

Arsenal je pao, može li i Chelsea?

Pred nama je petnaesto kolo Premiershipa u kojem derbi kola igraju Manchester City i Chelsea, dok u ostalim utakmicama nema nekog posebnog derbija.

Manchester City nakon šest uzastopnih remija dočekuje lidera na tabeli Chelsea. Utakmica za Marka Hughesa dolazi u najgorem, ili najboljem trenutku, teško je procijeniti. Chelsea je na redu nakon teške utakmice protiv Arsenala u kojoj su njegovi igrači pokazali svoju snagu.

Pred utakmicu s Arsenalom iz UAE je doletio bogati gazda kluba sa samo jednim razlogom, a to je upozoriti Hughesa da u slučaju neuspjeha protiv Arsenala i Chelseja može kupiti svoje stvari i postaće bivši. Hughes je dobio Arsenala, a dali ultimatum još vrijedi vidjećemo nakon utakmice s londonskim sastavom.

Najbliži Chelseajev pratitelj Manchester United ide u goste West Hamu koji u posljednja četiri domaća susreta ima dvije pobjede i dva remija. U tim Alexa Fergusona se vraća veteran Edwin Van der Sar . United ima četiri pobjede u posljednjih šest gostujućih utakmica i sigurno je favorit i na Upton Parku.

Liverpool je pobjedom u gradskom derbiju protiv Evertona malo vratio poljuljano samopouzdanje, a u ovom kolu gostuje kod Blackburna koji u posljednjih šest domaćih utakmica ima četiri pobjede i dva remija. Roversi su puni motiva nakon prolaska u Carling kupu, tako da Liverpool očekuje teška utakmica.

Everton se nalazi u teškoj situaciji. U seriji su od tri uzastopna poraza, van stroja su Neville, Jagielka, Arteta, Osman i Anichebe, a u goste im stiže odlični Tottenham kojeg zanima samo pobjeda. Nema sumnje da je Everton u podređenom položaju u ovom meču.

Arsenal je pred imperativom pobjede protiv Stokea. Nakon dva teška poraza od Chelseja i Manchester Cityja Arsenal jednostavno mora slaviti, ali u situaciji kada nedostaju Song, Clichy, Walcott, Diaby, Bendtner, Van Persie i Gibbs, to će biti jako teško.

Fulham je favorit protiv Sunderlanda, baš kao i Aston Villa protiv Hulla. Wigan i Birmingham, te Wolverhampton i Bolton, s podjednakim šansama ulaze u meč, dok je remi najbliži i u duelu Portsmoutha i Burnleya.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti