Arsenal na krilima Cazorle razbio Reading

Hat-trick Cazorle

Arsenal na krilima Cazorle razbio Reading

Midhat Šljivak

Fudbaleri Arsenala savladali su kao gosti na Madejski stadionu ekipu Readinga sa 5:2 u susretu 17. kola engleske Premier lige.

Bila je ovo još jedna fantastična utakmica ova dva tima, a prethodna je u Kupu završila sa 12 golova i pobjedom Arsenala 7:5.

Topdžije su već u 14. minuti stigle do vodstva u ovom susretu. Odlično bacivanje sa lijeve strane Gibbsa iskoristio je Lukas Podolski koji lijepim volejom pogađa mrežu Federicija za vodstvosvog tima od 1:0.

Potom je Arsenal imao još nekoliko jako dobrih prilika u kojima je Federici izašao kao pobjednik u delima sa igračima Arsenala, ali je ipak nemoćan bio u 32. minusi susreta. Ovog puta Podolski je ubacio sa lijeve strane, a Santi Cazorla glavom iz peterca pogađa za povećanje vodstva na 2:0.

Samo dvije minute kasnije Cazorla postiže i drugi svoj gol. Gibbs je ponovo asistent, a Cazorla je povećao rezultat na 3:0, što je bio rezultat nakon prvih 45 minuta susreta.

Četvrti gol na utakmici ponovo je djelo Santija Cazorle. Lijepu akciju Arsenalovih igrača i asistenciju Podolskog iskoristio je Španac koji je tako u 60. minuti stigao do hat-tricka za ubjedljivih 4:0.

Opustio se potom Arsenal, te je Reading stigao do dva gola, ponajviše zahvaljujući odbrani Topdžija. Prvo je njihovu grešku iskoristio Adam Le Fondra u 66. minuti nakon dobre asistencije Tabba, da bi pet minuta kasnije neuspješnu ofsajd zamku iskoristio Jimmy Kebe za smanjenje vodstva na 4:2.

Nije Arsenal dozvolio domaćim fudbalerima da se vrate u utakmicu, a sve dileme oko pobjednika u ovom susretu okončane su u 80. minuti kada je asistenciju Cazorle iskoristio Theo Walcott koji je pogodio za konačnih 5:2.




szólj hozzá: Reading vs Arsenal 0:1 Podolski
szólj hozzá: Reading vs Arsenal 0:2 Cazorla
szólj hozzá: Reading vs Arsenal 0:3 Cazorla
REA0ARS4 @SpheraChannel by SpheraChannel
REA1ARS4 @SpheraChannel by SpheraChannel
REA2ARS4 @SpheraChannel by SpheraChannel
REA2ARS5 @SpheraChannel by SpheraChannel

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.