Arsenal neće trošiti novac na transfere

Arsenal neće trošiti novac na transfere

Arsene Wenger potvrdio je da neće potrošiti veliki novac u januarskom prelaznom roku, obzirom da nije spreman riskirati bankrot svog kluba. Prema riječima Wengera, Arsenal si ne može priuštiti multimilionske ugovore i nastaviće sa svojom praksom potpisivanja talentovanih mladića koje će pretvarati u velike zvijezde.

Sa Arenalom su u poslijednje vrijeme bili povezivani Andrei Arshavin, veznjak Evertona Mikel Arteta i Shay Given iz Newcastlea. Međutim, Wenger je odbio sve navode o velikim tranferima:

Pogledajte Manchester United ili Chelsea, Chelsea nije izgradio stadion i gube 100 miliona funti godišnje. Kako mislite da Arsenal može to podnijeti a da ne bankrotira?”, rekao je Wenger i dodao: “Moramo trošiti razumno i odgovorno. Najbolji igrači koji mogu ostaviti traga u našoj ligi nisu uvijek oni koji koštaju preko 20 miliona funti. Mogu vam pokazati 10 igrača koji su koštali preko 30 miliona funti a nisu ništa napravili. Ja smatram da nije uvijek potrebno potrošiti ogromne svote novca kako biste dobili izvrsnog igrača.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.