Arsenal nije uspio kazniti Bolton

Topnici u pitanje doveli i treću poziciju

Arsenal nije uspio kazniti Bolton

Bolton je na Reebok Stadionu savladao Arsenal u okviru 34. kola engleske Premier lige. Wanderersi su došli do pobjede u posljednjim minutama. Ovim porazom Topnici su doveli u pitanje i treću poziciju.

Prvu priliku na utakmici imao je Theo Walcott, ali njegov udarac zaustavio je Jussi Jääskeläinen. Poslije je pokušao i Cesc Fabregas, ali neprecizno.

Početkom utakmice na travi ostao je ležati Zet Knight, zatim i Alex Song, no obojica su se poslije vratla u igru. Bolton je u 15. minuti pokušao preko Kevina Daviesa, ali ostalo je bez promjene rezultata.

Nekoliko prilika na obje strane bilo je do 38. minute kada je Daniel Sturrdige, napadač Chelseaja koji je na posudbi u Boltonu, glavom zatresao mrežu Topnika.

Šest minuta kasnije Wandererse spašava okvir gola. Robin van Perise pogodio je stativu. Arsenal je do kraja poluvremena imao prilike preko Fabregasa i Van Persiea, ali ostalo je 1:0.

Samo što je počeo drugi dio utakmice Mike Jones pokazao je na bijelu tačku. Međutim, Davies nije uspio realzovati jedanaesterac. Minutu poslije uslijedila je kazna. Fabregas je asistirao Van Periseu koji pogađa mrežu Boltona.

Topnici su u drugom poluvremenu bili dosta bolja ekipa. Nizale su se šanse, pokušavali su Van Perise i Nasri nekoliko puta. Čak Arsene Wenger uveo je i Chamakha, ali promjene rezultata u korist Topnika nije bilo.

U posljednjim minutama utakmice Matthew Taylor izveo je korner sa desne strane, a udarcem glavom Tamir Kohen poslao je loptu iza leđa Wojcecha Szczesnyja i tako donio tri boda Wanderersima.




Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.