Arsenal ostaje bez Vermaelena u januaru

Odlazi iz Arsenala?

Arsenal ostaje bez Vermaelena u januaru

Midhat Šljivak

Ekipa Arsenala ozbiljno razmatra mogućnost da pošalje belgijskog reprezentativca Thomasa Vermaelena na posudbu u Borussiju iz Dortmunda.

Tim iz Dortmunda ima mnogo problema s povredama svojih defanzivaca, te trener Jurgen Klopp očajno traži zamjene za Matsa Hummelsa i Nevena Subotića, koji su pretrpjeili teže povrede.

Klopp Vermaelena vidi kao idealnu zamjenu za ovaj dvojac, te će prema navodima njemačkih i engleskih medija obaviti razgovore s rukovodstvom Tobdžija o januarskoj posudbi belgijskog defanzivca.

Borussija je u svoje redove dovela iskusnog defanzivca Manuela Friedricha, koji je međutim već protiv velikog rivala Bayerna pokazao dosta nesigurnosti u svojoj igri, a taj problem nesigurnosti bi trebao biti otklonjen dolaskom Vermaelena.

Ranije je Vermaelen bio povezivan sa prelaskom u Napoli, Inter i Milan, no na kraju je ipak ostao u Arsenalu. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.