Arsenal ostao bez Petra Čecha

Iskusni golman van terena zbog povrede

Arsenal ostao bez Petra Čecha

Iskusni golman Arsenala Petr Čech pauziraće najmanje mjesec dana, nakon što je u porazu od West Bromwich Albiona zadobio povredu lista.

Čech je napustio igru u prvom poluvremenu, a kasnije pretrage su pokazale da će pauzirati najmanje četiri sedmice. Ovo znači da će Wenger biti bez svog prvog golmana u veoma bitnim utakmicama, uključujući premijerligaški susret sa Manchester Citiyjem 2. aprila.

Arsenal očekuje i polufinalni susret FA kupa 23. aprila, protiv istog protivnika. FA kup je jedina šansa da Arsenal osvoji trofej i time spasi sezonu, pa će medicinski tim Arsenala imati pune ruke posla kako bi se iskusni golman oporavio na vrijeme.

Čecha će na golu mijenjati David Ospina koji je, nezadovoljan tretmanom u klubu, već najavio svoj odlazak sa Emiratesa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi