Arsenal potpisao sa Gervinhom

Arsenal potpisao sa Gervinhom

Menadžer Arsenala Arsene Wenger potvrdio je da je ovaj engleski premijerligaš potpisao ugovor s dosadašnjim napadačem Lillea Gervinhom.

Reprezentativac Obale Slonovače, koji je s 15 golova i 10 asistencija prošle sezone Lilleu pomogao da osvoji prvi naslov prvaka Francuske u 57-godišnjoj klupskoj historiji, dolazi na "Emirates" za 10,6 miliona funti obeštećenja.

Wenger je vijest o dolasku Gervinha otkrio nakon dolaska ekipa u Maleziju uoči tradicionalne azijske predsezonske turneje.

Čelnici Arsenala još su prije mjesec dana dogovorili detalje ugovora s Gervinhom, ali su vođeni dugi pregovori s francuskim klubom u vezi  s visinom obeštećenja.

Gervinho je postao drugi igrač koji je u pauzi između dvije sezone došao u klub. Prije njega na "Emirates" je stigao Carl Jenkinson iz Charltona.

Francuski stručnjak na klupi Arsenala izjavio je da namjerava da u klubu zadrži najveće zvijezde Cesca Fabregasa i Samira Nasrija. Mediji odavno spekuliraju o odlasku dvojice igrača iz Londona, ali Wenger tvrdi da će učiniti sve da ih zadrži.

"Naš stav se nije promijenio, želimo zadržati Cesca i borit ću se koliko mogu da ostane u klubu. Isti slučaj je i sa Samirom Nasrijem. Sve ćemo učiniti da ga zadržimo", kazao je Wenger.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.