Arsenal prvi počeo s treninzima: Kadrovi iz zraka otkrivaju - bilo je jako čudno...

Svako na svom terenu

Arsenal prvi počeo s treninzima: Kadrovi iz zraka otkrivaju - bilo je jako čudno...

Teme:

Kako je i najavljivano, fudbaleri Arsenala su danas odradili prvi trening u klupskom trening kampu.

Tako su igrači istrčali na terene Arsenalovog kampa prvi put nakon 47 dana i prekida svih aktivnosti zbog koronavirusa.

Arsenal je postao prvi tim engleske Premier lige koji je nastavio sa trenažnim procesom, zbog čega je naišao i na osude dijela engleske javnosti koja smatra da Topnici na silu nastavljaju sa treninzima iako situacija još nije pogodna za fudbal.

Međutim, Arsenal je poduzeo izuzetno stroge mjere kako bi se rizik od širenja novog koronavirusa poptuno smanjio. Ali nakon svih mjera, trening je izgledao jako čudno, a pitanje je da li su zbog ovoga fudbaleri zaista morali trenirati u kampu - jer su svakako trenirali potpuno odvojeni jedni od drugih.

Arsenal nije dozvolio svim igračima da u kamp dolaze u isto vrijeme, već su to činil u smjenama, a bilo je dozovoljeno da u čitavom kampu (koji se sastoji od 10 terena) u istom trenutku mogu boraviti najviše petorica igrača.

Tako je svaki igrač trenirao na posebnom terenu, koristeći "svoje" lopte, čunjeve itd...

Snimci iz zraka pokazuju kako je izgledao trening jednog fudbalera koji je sam na terenu radio istrčavanja i različite vježbe.

BBC News footage showed the Gunners working individually on their own pitches

Aerial pictures taken on Monday showed the Arsenal players training in isolation

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također, svi igrači su do kampa morali doći sami...

Još uvijek nema zvaničnih informacija kada bi se moglo nastaviti takmičenje u Premier ligi, ali se špekuliše da bi se to trebalo desiti nekada u junu.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

yossarian
Jadan Gazija @AGAJIZAG., banuju ga bezveze, možda će mu banovati i ove rezervne profile u kojima sam sebi daje podršku. I to u svetom mjesecu. Hajmo potpisati peticiju da ga ne banuju više, dovoljno je što je banovan od mozga vlastitog.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi