Arsenal rutinski, Begović na klupi
Thomas Vermaelen donosi vodstvo Arsenalu od 1:0

Premiership

Arsenal rutinski, Begović na klupi

U četiri utakmice završene prije nekoliko trenutaka Arsenal i Aston Villa su upisali sigurne pobjede, dok je gostujuću pobjedu ubilježio Birmingham City, a jedini meč bez pobjednika su odigrali Bolton i Stoke.

Arsenal se vrlo brzo oporavio od poraza od Citya u prošlom kolu i sa 4:0 bio bolji od Wigana. Topnici su na svom Emiratesu odigrali vrlo dobar meč protiv solidnog Wigana. Wigan nije uopće loša ekipa, to je uostalom pokazao i danas protiv Arsenala, ali ipak bodove će morati tražiti na nekom drugom mjestu.

Kada je Arsen Wenger dovodio belgijskog štopera Thomasa Vermaelena iz Ajaxa mnogi su mu se smijali govoreći kako će to biti veliki promašaj, ali nije trebalo puno vremena da Belgijanac pokaže kako je francuski stručnjak još jednom pogodio prilikom svog izbora.

Vermaelen je s dva gola bio prvo ime utakmice na Emiratesu. Iako igra na poziciji štopera njegova igra u prekidima bolja je od mnogih razvikanih napadača. To je pokazao u 24. minuti kada je nakon odlično izvedenog kornera Van Persiea skočio u kaznenom prostoru Wigana i zakucao loptu pod prečku za 1:0.

Tim se rezultatom otišlo na odmor, a čim je drugo poluvrijeme krenulo novi pogodak za Arsenal i ponovo Vermaelen. Ovaj put asistent Belgijancu bio je Emanuel Eboue. Deset minuta kasnije bilo je 3:0 za Arsenal. Ovaj put strijelac je bio Eduardo Da Silva, koji je nastavio niz neporaženosti Arsenala kad god je Dudu počeo meč u početnih jedanaest ove sezone.

U 72. minuti veliko slavlje na Emiratesu. Nije bio pogodak, ali za navijače Arsenala je to bio momenat koji su dugo čekali. Tomas Rosicky nakon dugo vremena konačno je zaigrao u dresu Arsenala. Ušao je još i Bendtner, a igru su aplauzom ispraćeni napustili Eboue i Eduardo.

Minutu prije kraja utakmice 4:0 za Arsenal. Strijelac je bio Cesc Fabregas, a asistenciju je upisao Nicklas Bendtner. Odlična igra Arsenala i pobjeda koja je potvrtdila da je poraz od Citya bio samo loš dan za  momčad Arsena Wengera.

Aston Villa je na svom Villa Parku bila bolja od Portsmoutha sa 2:0. Asmir Begović je povratkom Davida Jamesa ponovo preselio na klupu Portsmoutha koji se našao u teškoj poziciji nakon samo šest kola. Bez ijednog osvojenog boda na svom kontu Portsmouth se nalazi u nezavidnoj poziciji i trebaće pravo čudo da se desi pa da i naredne sezone budu igrali u Premiershipu.

Aston Villa je posao obavila u prvih 45 minuta utakmice. James Milner je s bijele tačke u 33. minuti doveo domaći tim u vodstvo, a tri minute prije odlaska na odmor Milner je asistirao Gabrielu Agbonlahoru za 2:0.

Bolton i Stoke City su odigrali vrlo zanimljiv meč na Reebok stadionu u kojem  nije bilo pobjednika. Utakmica je završila 1:1. Prvo poluvrijeme je završilo bez pogodaka, a nešto bolju igru pružili su domaći igrači. U nastavku bolja igra gostiju koji golom Darrena Kitsona u 52. minuti dolaze do prednosti od 1:0.

Bolton je nakon primljenog pogotka sve karte bacio u napad, ali su do poravnanja stigli tek u 88. minuti nakon penala kojeg je u gol pretvorio Taylor.

Najslabiju utakmicu današnjeg programa vidjeli su gledatelji u Hullu gdje je domaći Hull City poražen od Birminghama sa 1:0. Prvo poluvrijeme nije bilo golova, ali ni nekih izrazitih prilika ni s jedne strane. Drugo poluvrijeme ista slika na terenu sve do pred kraj utakmice kada su se otvorila oba tima.

Ipak, puno više razloga za slavlje imali su gostujući nogometaši koji su u 74. minuti golom Garya O'Connora na asistenciju Faheya došli do prednosti od 1:0. Nakon toga je Hull imao nekoliko prilika za poravnanje, ali je ostalo 1:0 za goste.

Rezultati:

Arsenal – Wigan 4:0
Aston Villa – Portsmouth 2:0
Bolton – Stoke City 1:1
Hull City – Birmingham City 0:1



Tabela: Chelsea (-1) 15, Man. Utd (-1) 12, Man. City (-1) 12,  Tottenham (-1) 12, Aston Villa (-1) 12,  Liverpool (-1) 9, Arsenal (-1) 9, Sunderland 9, Burnley 9,  Stoke 8, Birmingham 7, Fulham (-2) 6, Wigan 6, Blackburn (-2) 4, Wolverhampton (-1) 4, Bolton (-1) 4, West Ham (-1) 4, Hull 4, Everton (-2) 3, Portsmouth 0.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.