Arsenal rutinski, Inter preokrenuo u Kijevu

Liga prvaka, 4. kolo

Arsenal rutinski, Inter preokrenuo u Kijevu

Edmir Škorić

Arsenal je na svom Emiratesu nadigrao holandski Az Alkmaar i na kraju slavio sa visokih 4:1. U drugoj utakmici skupine H Standard je pobijedio Olympiakos (2:0). Inter je došao do potpunog preokreta u Kijevu (1:2).

U Londonu nije bilo iznenađenja i Arsenal je očekivano savladao holandski AZ Alkmaar. Topnike je u vodstvo doveo Cesc Fabregas u 25. minuti. Španac je dobio loptu na rubu šesnaesterca na lievoj strani, te loptu plasirao u donji desni ugao gostiju. Do kraja prvog dijela Arsenal je došao i do drugog gola. Povratnik nakon duže stanke zbog povrede Samir Nasri postigao je pogodak. Arshavin ga je fantastično uposlio, Nasri lažnjakom izbacio jednog protivnčkog igrača i loptu smjestio u mrežu Alkmaara.

Arsenalov treći a svoj drugi pogodak Fabregas je postigao u 52. minuti. Arshavin ga je uposlio na nekih sedam metara malo iz kosa a španski reprezentativac u svom stilu loptu poslao u nebranjeni dio gola. Diaby je u 72. minuti nakon jedne lijepe akcije Topnika postigao i četvrti pogodak. Gol utjehe za goste postiže Lens nakon što se uspio oslobiditi dva-tri igrača u crvenim dresovima. Njegov udarac završio je u donjem lijevom uglu gola Manuela Almunije.

U drugom susretu skupine H Standard je u Ližu savladao grčki Olympiakos. Domaće je u 30. minuti u vodstvo doveo Mbokani, da bi srpski reprezentativac Milan Jovanović u zadnjim minutama postavio konačnih 2:0.

Inter preokretom do pobjede u Kijevu

Već ranije su utakmicu u skupini F odigrali Rubin i Barcelona, gdje su u hladnom Kazanu zaustavljeni aktuelni prvaci Evrope. U drugom susretu skupine Inter je došao do gostujuće pobjede nad kijevskim Dinamom. No, poveli su Ukrajinci i to preko svoje legende  Andriya Shevchenka kojeg u Interu dobro pamte iz dana dok je nosio dres Milana. Shevchenko je postigao prekrasan pogodak za vodstvo Kijevljana.

Ipak, u zadnjih pet minuta gosti iz Milana dolaze do potpunog preokreta. Najprije je Diego Milito pogodio u 86. minuti. Sneijder je pokušao sa 17 metara šutirati, no lopta dolazi samo do Milita koji sa jedanaest metara loptu šalje u donji lijevi ugao Bodushovog gola. Minut prije kraja rezervista Muntari dobro je šutirao, lopta prošla ispod ruku domaćeg golmana, potom jedan Interov igrač iz mrtvog ugla šutra, Bodush brani a na odbijenu loptu natrčava Wesley Sneijder i pogađa za pobjedu Intera ispred hrvatskog reprezentativca Ognjena Vukojevića.

Skupina H:
Arsenal - AZ Alkmaar 4:1
Standard - Olympiakos 2:0
Poredak: Arsenal 10, Olympiakos 6, Standard 4, AZ Alkmaar 2.

Skupina F:

Rubin - Barcelona 0:0
Dynamo Kijev - Inter 1:2
Poredak: Inter 6, Barcelona 5, Rubin 5, Dynamo 4.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.