Arsenal siguran na popravnom
Denilson ovaj put nije skrivio penal

Topnici iz drugog pokušaja prošli dalje

Arsenal siguran na popravnom

M. Maksimović
Teme:

U ponovljenim utakmica trećeg kola FA Cupa ekipe iz Premiershipa su sastavima iz Championshipa pokazele ko je ko. Utorak je su prošli Manchester City, Stoke i Wolverhampton, a za 4:0 se pobrinuo Arsenal koji je izbacio Leeds.

Ponovljena utakmica između Leedsa i Arsenala je značila da topnici stižu na Elland Road ponovo nakon sedam godina. I tada se radilo o utakmici FA cupa, ali je ekipa Arsena Wengera za razliku od utakmice, večera postigla jedan gol manje. Arsenal očito voli igrati na Elland Roadu jer je u zadnje tri utakmice ostvario tri pobjede, sve tri identičnim rezultatom 1:4.

I večeras je odigrao Arsenal dobru utakmicu, daleko bolju nego što je to bio slučaj u prvom duelu ove dvije ekipe.Rastrčani gosti su poveli već u 5. minuti golom Samira Nasrija, a bolju igru u prvih 35 minuta su krunisali i drugom golom.

Odbrana Leedsa je imala problema po svojoj desnoj strani i upravo je iskosa sa desne strane Bacary Sagna poslao jednu bombu koju je Kasper Schmeichel dodirnuo. Ali Wenger nije mogao miran otići na predah, jer se Leeds razbudio u finišu i to na najbolji mogući način golom Bradleya Johnsona u 37.minuti. Leeds je u tih sedam - osam minuta bio bolji, ali je ostalo 1:2.

Kako je vrijeme odmicalo Wenger je bio sve nervozniji, Leeds je bio dugo u igri, ali su sve dileme nestale u 76. minuti. U 71. minuti je Wenger napravio dvostruku izmjenu, ušli su Van Persie i Fabregas i samo pet minuta kasnije Holanđanin zabija za konačnih 1:3. U četvrtom kolu FA Cupa Arsenal će igrati protiv Huddersfielda.






NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.