Arsenal slavio na Ewood Parku
Fabregas u prodoru

Premiership, 3. kolo

Arsenal slavio na Ewood Parku

Edmir Škorić

Arsenal je u 3. kolu engleskog Premiershipa, na Ewood Parku, savladao Blackburn rezultatom 1:2.

Arsenal je bolje otvorio utakmicu, te poveo nakon 20 minuta igre. Robin van Persie je prizemno poslao dijagonalu za Walcotta koji se ubacio sa desne strane, ušetao u šesnaesterac domaćih i snažnim udarcem, iz kosa s desne strane, savladao Robinsona.

Radost Topnika prekinuta je svega sedam minuta kasnije. El Hadji Diouf je pobjegao Koscielnyju na lijevoj strani, ubacio loptu u peterac gostiju, a Mame Biram Diouf bez većih problema savladao Almuniu.

Nedugo nakon toga, nesrenti Robin van Persi se ponovo povrijedio, pa je Wenger u igru ubacio Maourane Chamakha. Gosti iz Londona su u nastavku uspjeli postići gol vrijedan nova tri boda.

Igrala se peta minuta nastavka, Sagna je sjajno prošao desnom stranom, te prizemno loptu ubacio pred gol Blackburna. Najprije je Robinson odbraio udarac Fabregasa, ali je "odbijanac" u mrežu pospremio ruski reprezentativac Andrej Aršavin.

Arsenal u narednom kolu na Emiratesu dočekuje Bolton, dok će Blackburn na gostovanje kod Manchester Cityja.

Premiership, 3. kolo:
Blackburn - Arsenal 1:2 (Diouf 27/ Walcottt 20, Arshavin 51)

BLACKBURN: Robinson - Givet, Nelsen, Samba, Salgado - Pedersen, Grella, Jones, E.H. Diouf - M.B. Diouf, Kalinić. Trener: Sam Allardyce.

ARSENAL: Almunia - Clichy, Vermaelen, Koscielny, Sagna - Diaby, Song, Arshavin, Fabregas, Walcott - Van Persie. Trener: Arsene Wenger.   


Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.