Arsenal sprema 20 miliona eura za Lukakua

Arsenal sprema 20 miliona eura za Lukakua

Arsenal se sprema da ponudi Anderlechtu 20 miliona eura za 18-godišnjeg napadača Romelu Lukakua, pišu engleski mediji.

Arsene Wenger pratio je Lukakua posljednjih 18 mjeseci i spreman je ovog ljeta dovesti 18-godišnjeg napadača na Emirates.

Topnici žele pojačati napad u ovom prelaznom roku, a zna se da francuski stručnjak daje prednost mladim igračima, tako da bi londonski tim mogao pojačati Lukaku, koji je na meti mnogih evropskih klubova.

Robin van Perise je podložan povredama, dok je Marouane Chamakh nakon odličnog starta doživio pad u formi. Nicklas Bendtner i Carlos Vela još uvijek se nisu uspjeli nametnuti Wengeru.

Zbog toga Arsenal traži pojačanja u vrhu napada. Veoma blizu potpisivanja je Gervinho iz Lillea, no on može igrati na krilu, tako da i ukoliko dođe reprezentativac Obale Slonovače, nije isključen dolazak Lukakua.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.