Arsenal u polufinalu, Kolašinac dobio šansu

Carabao Cup

Arsenal u polufinalu, Kolašinac dobio šansu

E. Škorić

Nogometaši Arsenala prvi su polufinalisti Carabao Cupa, pošto su večeras savladali West Ham s 1:0.

Arsenal je na Emiratesu ugostio West Ham i kako je najavio, Arsene Wenger je izveo igrače koji manje igraju u Premier ligi, a šansu je dobio i Sead Kolašinac.

Topnici su protiv prvog tima West Hama ipak uspjeli da ostvarae pobjedu od 1:0, a gol odluke postiao je Danny Welbeck u 42. minuti.

Imali su Topnici više od igre, bolje šanse, a na kraju i taj pogodak vrijedan polufinala. 

Njima će se u poufinalu pridružiti Bristol ili Manchester United, odnosno Chelsea ili Bournemouth, koji sutra igraju svoje mečeve četvrfinala, te Leicester ili Manchester City nakon što se okončaju produžeci u Leicesteru, pošto je domaćin u nadoknadi preko Vardyja iz penala došao do 1:1.

Carabao Cup, četvrtfinale:
Arsenal - West Ham 1:0 (Welbeck 42)


Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi