Arsenal započeo pregovore s Gervinhom

Arsenal započeo pregovore s Gervinhom

Edmir Škorić

Lilleov generalni direktor Frederic Paquet otkrio je kako se Gervinho nalazi u "naprednim" pregovorima sa Arsenalom.

Gervinho, 24-godišnji napadač, sve je bliži odlasku iz Lillea s kojim je prošle godine osvojio duplu krunu.

"Gervinho želi napustiti klub i u naprednim je pregovorima sa Arsenalom. Uskroo ćemo razgovarati sa njima i vidjeti što žele. Izrazio je želju da ide u Englesku, pa ćemo vidjeti što će se dogoditi", kazao je Paquet, dodavši:

"PSG nas je također kontaktirao, ali nemamo namjeru prodati svog ponajboljeg igrača jednom domaćem suparniku. Gervinho se, uostalom, odlučio za Englesku. Uskoro ćemo se sastati sa Arsenalom i vidjeti što nam nude. Jasno, on je igrač koji vrijedi".

Lille je ranije odbio Tottenhamovih 12 miliona eura. Prema pisanju medija, Arsenal bi mogao ponuditi najmanje 15 miliona eura za reprezentativca Obale Slonovače kojeg ugovor s Lilleom veže do 2012. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.