Arsenalova kriza se nastavlja

Redsi slavili na Emiratesu

Arsenalova kriza se nastavlja

Edmir Škorić

U drugom susretu drugog kola engleskog Premiershipa, Arsenal i Liverpool na Emiratesu su odmjerili snage, a na kraju su slavili gosti. Topnici nastavljaju priređivati neugodna iznenađenja svojim navijačima.

Nakon samo boda osvojenog u prvom kolu na gostovanju kod Newcastlea, Arsenal je u drugom golu poražen od Liverpoola. I kada uzmemo u obzir da je tim Arsenea Wengera izgledao katastrofalno u prvom susretu doigravanja za Ligu prvaka (istina, pobjeda 1:0 nad Udineseom), onda navijači zaista imaju razlog za brigu.

U domaćem sastavu danas se pojavio i Samir Nasri, iako je, bar prema izvještajima s Otoka, Francuz spakovao kofere i uskoro bi trebao krenuti ka Manchesteru, gdje City očekuje njegov potpis.

No, nije bilo Songa, Gervinha, 'odbjeglog' Fabregasa, Wislarea, Djouroua... Takav Arsenal i danas je izgledao očajno. Ni Redsi nisu bili na nekom vrhunskom nivou, no dovoljno da nanesu novu bol svima onima koji vole tim iz sjevernog Londona.

Zbog dvaju žutih kartona Frimpong je isključen kod Arsenala, a onda su Redsi brojčanu prednost iskroistili na najbolji mogući način. Ramseyje u 78. minuti nes(p)retno loptu poslao u vlastitu mrežu, za veliko slavlje gostiju. Zapravo, Miquel je pokušao izbiti loptu ispred Luisa Suareza, ona pogodila Velšanina i završila iza leđa Szczesnyja.

Gosti sa Anfielda uspjeli su dokrajčiti svog rivala. Urugvajac Luis Suarez riješio je sve dileme oko pobjednika, pogodivši za 0:2 u samom finišu utakmice. Prethodno ga je uposlio Raul Meireles.

Pred Arsenalom je sada teško gostovanje u Udinama, a onda će na Old Trafford. Sa ovakvim izdanjem, blago rečeno, Manchester neće imati problema da dođe do nove "trice". S druge strane, Liverpool će u trećem kolu ugostiti Bolton.


Arsenal - Liverpool 0:2 (Ramsey 87 - autogol, Suarez 89)

ARS: Szczesny - Sagna, Vermaelen, Koscielny, Jekinson - Frimpong, Ramsey, Nasri - Aršavin, Van Persie, Walcott.

LIV: Reina - Sanchez, Agger, Carragher, Kelly - Kuyt, Adam, Lucas Leiva, Henderson - Carroll, Downing.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.