Arsenalove stijene dvije godine bez poraza

Arsenal bez straha kada oni igraju

Arsenalove stijene dvije godine bez poraza

Midhat Šljivak

Odbrana londonskog Arsenala najsigurnija je kada štoperski par čine Per Mertesacker i Laurent Koscielny.

Ovaj dvojac na terenu sarađuje zaista fantastično, a dokaz tome je činjenica da Arsenal nije izgubio utakmicu čak dvije godine, kada štoperski par  u 90 minuta čine Mertesacker i Koscielny.

Posljednji poraz, kada je ovaj tandem u odbrani Topnika, Arsenal je doživio 22. januara 2012. godine. Tada je na Emiratesu slavio Manchester United rezultatom 2:1, ali od tog trenutka je Arsenal nepobjediv.

Odigrali su ukupno 28 zajedničkih utakmica nakon toga, a u 20 su pobijedili, dok je osam završeno bez pobjednika. Već dvije godine ne znaju za poraz, što ih čini jednim od najboljih štoperskih parova u historiji kluba.

Već su počela poređenja s legendarnim duom Tony Adams - Martin Keown, koji su držali odbranu Tobdžija krajem 90-ih godina, a interesantno je da su Koscielny i Mertesacker veoma dobri prijatelji i van terena, što im vjerovatno pomaže i tokom igre.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.