Arsenijević: Favoriti smo, moramo pobijediti

FK Sarajevo dočekuje Travnik

Arsenijević: Favoriti smo, moramo pobijediti

Edmir Škorić

Nakon remija u Gradačcu sa Zvijezdom (1:1), fudbaleri Sarajeva sutra dočekuju Travnik. Prilika je ovo, vjeruju u Bordo taboru, za nove bodove i dodatno samopouzdanje pred "vječiti" derbi sa Željezničarom.

Trener Mizra Varešanović ne može računati na kartoniranog Avdića, dok je upitan i nastup Džakmića kojem prijeti suspenzija ukoliko dobije još jedan žuti karton, odnosno u tom bi slučaju propustio meč sa Željezničarom.

"Iako nam u ovoj utakmici zbog kartona neće igrati Avdić, pa izgleda ni Džakmić, smatram da to ne smije biti nikakavo opravdanje, te da moramo slaviti protiv Travnika. Objektivno smo bolja ekipa, kako po imenu, tako i po igračkom kadru kojim raspolažemo. Mi smo favoriti i sve osim pobjede bi bio veliki neuspjeh. Travnik ima dobru ekipu, imaju samo dva boda manje od nas, ali kao što sam već rekao, mi smo daleko bolja ekipa i moramo to dokazati na terenu", kazao je Arsenijević za SportSport.ba.

Kao i mnogi, Arsenijević s nestrpljenjem očekuje "vječiti" derbi između Sarajeva i Željezničara koji će se naredne subote odigrati na Grbavici.

"Naravno da jedva čekam taj dan, jednostavno derbi utakmice su nešto posebno. Istina, sada nam je Travnik najvažnija utakmica, ali nekako smo svi mislima usmjereni ka toj utakmici sa Željom. Prije te utakmice, odigraćemo uzvratnu utakmicu Kupa protiv Slobode iz Novog Grada, pa se nadam da ćemo ovaj period okončati dosta uspješno".

Fudbaleri Sarajeva u ponedjeljak nisu trenirali, a u utorak su pojedini mediji objavili kako je riječ o štrajku.

"U ponedjeljak smo imali slobodan dan i nije riječ o štrajku. Svi znamo da je u klubu teška finansijska situacija, no imali smo sastanak sa čelnim ljudima kluba i sve je proteklo u najboljem redu."

Utakmica Sarajevo - Travnik igra se danas na Koševu sa početkom u 17 sati.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti