Arshavin: Nemam kontakt sa Anzhiem

Rus iz Arsenala demantuje medije

Arshavin: Nemam kontakt sa Anzhiem

Andrei Arshavin, ruski reprezenttaivac iz Arsenala, odlučno je demantovao pisanja medija da napušta London i odlazi u Anzhi.

Arshavin koji sa ostalim reprezentativnim kolegama trenira za prijateljski meč protiv Srbije, dao je intervju časopisu Sport Express u kome je jasno sve objasnio.


"Sva nagađanja u poslednje vrijeme su čista fantazija. Već sam rekao i mogu samo ponoviti da ću i sljedeće sezone igrati za Arsenal. Nisam dobio nikakav predlog iz Makhachkale i isto tako nisam imao bilo kakav kontakt i sa klubom i sa njihovim predstavnicima. Moj cilje je da sljedeće sezone osvojim trofej u Arsenalu - jasan je bio igrač koji je u Arsenal došao u januaru 2009. i do sad je postigao 28 golova u preko 100 mečeva u dresu Topnika.


Arsen Wenger je u finišu prošle sezone držao Arshavina po strani i najavio je rekonstrukciju tima nakon što se i šestu sezonu uzastopno nije osvojio trofej. Arshavin je nakon toga počeo da dobija ponude od bivšeg kluba Zenita pa iz Turske i Španije da bi nakon toga Venger i omaleni napadač imali razgovor u kome je Francuz uvijerio Andreia da treba da ostane.


Anzhi je došao u centar pažnje nakon što su angažovali prvo Roberta Carlosa pa Yuri Žirkova i spominju se kod kupovine još nekih zvijezda. Njihov gazda je Sulejman Kerimov, magnat nafte i metala koji je inače obijezbedio da igrači žive i treniraju u Moskvi, a u Makhachkalu putuju samo na utakmice jer je Republika Dagestan na Kavkazu vrlo nestabilna i opasna regija.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.